Behandling af angst hos psykolog

Hos Psykologgruppen tilbyder vores angst-psykolog behandling af angst med mange års erfaring. Har du angst, eller har du en mistanke om, at du har angst, kan vi hjælpe dig.

Hvad er angst?

Angst findes i mange forskellige former og grader, og det kan være en ganske normal reaktion på en reel trussel eller en fare, som man skal afskærme sig fra. Dog er der nogle mennesker, der oplever, at angsten tager over og påvirker alle aspekter af livet i en negativ retning. Dermed kan angst være meget invaliderende for den enkelte person, hvis man ikke kommer i behandling.

Der findes mange forskellige former for angst, men overordnet set findes der fem forskellige typer:

– Social angst/socialfobi
– Panikangst
– Generaliseret angst
– Agorafobi
– Enkeltfobi

Social angst
Social angst er angst for at svede, rødme eller på anden måde komme til at afsløre, at man er nervøs. Det kan også være angst for, hvad andre tænker om en.

Panikangst
Panikangst udløser angstanfald, der kommer meget pludseligt, og som er så voldsomme, at man bliver bange for, at man skal besvime, er ved at dø eller fejler noget med hjertet.

Generaliseret angst
Generaliseret angst er en tendens til at være overbekymret. En person med generaliseret angst vil føle sig nervøs og anspændt mere eller mindre konstant.

Agorafobi
Agorafobi er en angst for at være iblandt mange mennesker, for eksempel i toget, bussen eller i supermarkedet.

Enkeltfobi
Enkeltfobi er en angst for en konkret situation eller en ting, for eksempel angst for tordenvejr, for at flyve, for højder eller for edderkopper.

Fysiske reaktioner på angst

De fysiske reaktioner på angst kan variere meget afhængigt af, hvilken type angst du har, men symptomerne kan blandt andet omfatte:
– Hjertebanken
– Høj puls
– Kolde hænder og fødder
– Muskelspændinger
– Konstant nervøsitet
– Rysten
– Maveubehag
– Øget svedtendens
– Træthed
– Manglende appetit
– Vægttab

Desuden kan et akut angstanfald føre til:
– Åndenød
– Hyperventilation
– Svimmelhed

Psykiske og adfærdsmæssige symptomer på angst

Ligesom med de fysiske symptomer på angst kan de psykiske symptomer også variere afhængigt af, hvilken type angst du har og i hvilken grad.

Nogle af symptomerne kan dog være:
– Manglende interesse
– Manglende lyst
– Søvnbesvær
Depression
– Uro
– Manglende sexlyst
– Øget behov for stimulanser

Kom i behandling hos en angst-psykolog

Behandling af angst handler om at finde en årsag for angsten. Når vi har fundet årsagen, kan vores psykolog langsomt begynde at arbejde sammen med dig om at flytte dine grænser gradvist, så du lærer at udfordre angsten uden at overskride dine egne grænser.

Kontakt os på telefon 33 23 10 20 eller e-mail mb@psykologgruppen.dk og hør mere om angst behandling hos vores angst-psykolog.