Behandling af depression hos psykolog

Har du en depression, og ønsker du at starte i behandling for depression? Hos Psykologgruppen kan du få den behandling, du har brug for.

Hvad er depression?

Depression er en af de mest almindelige psykiske sygdomme blandt danskerne. Depression kan vise sig i flere forskellige grader, men overordnet set viser depression sig ved, at man er nedtrykt igennem en længere periode, uden at der er en bestemt årsag til nedtryktheden.

Har man en depression, vil man typisk mangle overskud til at udføre hverdagens aktiviteter, og man kan have en følelse af, at livet er uoverskueligt.

Symptomer på depression

De første tegn på en depression kan være søvnløshed, hovedpine, muskelspændinger og fysiske smerter. Derudover er der ofte også en tæt sammenhæng mellem depression, stress og angst, ligesom din adfærd kan ændre sig. En depression kan også komme til udtryk ved, at du pludselig har lettere ved at blive irritabel, aggressiv og opfarende uden nogen grund.

Der er mange forskellige symptomer på depression, og de kan variere meget afhængigt af, hvilken grad af depression du har, men symptomerne kan blandt andet være:
– Tristhed
– Nedtrykthed
– Træthed
– Manglende interesse
– Manglende energi
– Skyldfølelse
– Manglende selvtillid
– Manglende koncentration
– Isolation fra socialt samvær
– Søvnproblemer
– Nedsat eller overdreven appetit
– Selvmodstanker.

Kom i behandling for depression hurtigst muligt

Ved let og moderat depression indebærer en depression-behandling blandt andet samtaleterapi, psykologhjælp og støttende samtaler. Det anbefales desuden at kombinere terapien med fysisk træning. Ved moderat depression kan der være behov for medicin i tillæg til terapien.
Psykologisk behandling har vist sig at være en meget central del af behandlingen, og det kan blandt andet være i form af kognitiv terapi, som vi tilbyder.

Få tilskud til behandlingen med en henvisning

Er du mellem 18 og 37 år, og har du en depression, kan du få tilskud til din behandling ved at få en henvisning fra din egen læge. I så fald vil du som udgangspunkt kunne få tilskud til maksimalt 12 samtaler med en psykolog,

men der er mulighed for at få helt op til 2 x 12 samtaler, hvis du har en henvisning fra din egen læge, og du har let til moderat depression. Derudover kan du også få tilskud for Sygeforsikringen ”danmark”, hvis du er medlem.

Kontakt os og få hjælp til at komme ud af depressionen

Har du mistanke om, at du har en depression, står vi klar til at hjælpe dig med den rette behandling. Kontakt os for yderligere information på telefon 33 23 10 20 eller e-mail mb@psykologgruppen.dk.